۱۸
اردیبهشت
۱۴۰۴
شماره
۵۸۸۵
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر همدان: در روز یکم مهر ماه با حضور جمعی از فرماندهان، خلبانان و کارکنان نیروهای مسلح در استان همدان مراسم بزرگداشت حماسه کمان 99 برگزار شد.
به گزارش خبرنگار هگمتانه، همزمان با فرا رسیدن یک مهرماه مراسم بزرگداشت حماسه کمان 99 با حضور جمعی از فرماندهان، خلبانان و کارکنان نیروهای مسلح در استان همدان برگزار شد.
فرمانده پایگاه هوایی شهید نوژه در این مراسم با بیان اینکه به دنیا ثابت کردیم در راستای دفاع از آرمانهای امام(ره) و شهدا از همه چیز خود میگذریم گفت: دفاع مقدس شجاعت و ایثار را در ما زنده کرد که این از عظمت دفاع مقدس است.
سرتیپ پرویز مرادبکی ارشد آجا در منطقه و فرمانده پایگاه هوایی شهید نوژه با بیان اینکه اگر تاریخ را ورق بزنیم خواهیم دید که جوامع فراز و نشیبهای بسیاری دارند که هویت آنها را میسازد اظهار کرد: کشور ما هم از این موضوع مستثنا نبوده است و اگر تاریخ را ورق بزنیم میبینیم کجا بودیم و به کجا رسیدیم.
وی با این توضیح که در سالهای پیش از انقلاب هرگاه جنگی در کشور اتفاق افتاد، با وجود دلاوری و ایثارگری ملت ایران به دلیل حکومتهای وقت، باز هم بخشی از وطن جدا شد گفت: در جنگ تحمیلی علیه ملت ایران 50 کشور حضور داشتند اما انقلاب اسلامی با تکیه بر مردم خود در برابر آنها ایستاد، 8 سال مقاومت کرد و عزت و اقتدار خود را حفظ نمود.
مرادبکی با اشاره به اینکه در دوران دفاع مقدس250 هزار شهید تقدیم انقلاب شد ادامه داد: انقلاب اسلامی نشان داد از آرمانهای خود کوتاه نمیآید.
وی با بیان اینکه به دنیا ثابت کردیم در راستای دفاع از آرمانهای امام(ره) و شهدا از همه چیز خود میگذریم عنوان کرد: دفاع مقدس شجاعت و ایثار را در ما زنده کرد که این از عظمت دفاع مقدس است.
فرمانده پایگاه هوایی شهید نوژه و ارشد آجا در منطقه افزود: در دوران دفاع مقدس همه نیروها با کمترین امکانات توانستند در مقابل دشمن ایستاده و آنها را به زانو درآورند.
در ادامه این مراسم سرتیپ دوم خلبان محمد عتیقه چی نیز به تشریح عملیات کمان 99 پرداخت و اظهار کرد: برای اجرای این عملیات خلبانهایی از دزفول، امیدیه، همدان، چابهار در پایگاههای هوایی مستقر شدند ما هم به همراه چند خلبان به همدان آمدیم تا فردای حمله دشمن با پرواز 140 فروند هواپیما پاسخ مناسبی به آنها بدهیم.
وی با اشاره به اینکه نزدیک 48 فروند هواپیما فقط از پایگاه هوایی همدان برخاست و قرار شد در این فضا ما پایگاه الرشید را بزنیم گفت: در این عملیات تمام مناطق مورد هدف بمباران شدند و ما فقط یک حادثه داشتیم آن هم به این دلیل بود که هواپیماها برای اینکه بتوانند عملیات را انجام دهند به شدت نزدیک زمین شده بودند.
فرمانده سابق گردان نگهداری از پایگاه شهید نوژه سرهنگ فنی عباس مویینی نیز درباره این عملیات با تشریح وقایع نخستین حمله دشمن به پایگاه هوایی شهید نوژه و آغاز جنگ تحمیلی اظهار کرد: نکته جالبی که در روز اول جنگ و بمباران پایگاه رخ داد این بود که ما آن زمان نه تمرینی از قبل کرده بودیم و نه مانوری انجام شده بود یعنی ما هیچ آمادگی قبلی نداشتیم اما یک عرق خودجوش که ناشی از ایمان و امیدواری به خود بود در کارکنان وجود داشت که سبب میشد همه وظیفه خود را انجام دهند.
وی با بیان اینکه وقتی آژیر حمله در پایگاه به صدا درآمد همه آماده اجرای عملیات شدند گفت: بلافاصله آن قسمتی که از باند آسیب دیده بود توسط پشتیبانی ترمیم شده و تخلیه خانوادههای کارکنان نیز انجام شد. از تهران دستور العملی را برای آماده سازی هواپیماها گرفتیم و آنها را آماده کردیم همچنین طرح جمع آوری تجهیزات از سطح رمپ پرواز تا بخشهای دیگر نیز سریع انجام شد تا چیزی در دسترس هواپیمای دشمن نباشد.
مویینی مطرح کرد: در عرصه نظامی آمادگی باید همیشه وجود داشته باشد چرا که احتمال تجاوز و حمله به خاک ما هست پس نباید بی خیال بود.
وی با بیان اینکه فردای حمله عراق هرچه هواپیما داشتیم آماده کردیم به گونهای که از صبح اول وقت، خلبانان حمله کردند و توانستند جنگندهها را سالم باز گردانند گفت: خلبانان ما ارتش عراق را عاجز کرده بودند و آنچنان پاسخی به دشمن دادند که بیش از همه بیانگر آمادگی ما بود.
فرمانده سابق گردان نگهداری از پایگاه شهید نوژه با این توضیح که بدون اغراق در غرب آسیا هیچ کشوری نداشتیم که درگیر جنگ شده و بتواند اینقدر آمادگی داشته باشد ادامه داد: عملیات اچ 3 از دیگر عملیاتهای پر افتخاری است که توسط پایگاه شهید نوژه انجام شد عملیاتی که کسی جز فرمانده و خلبانان خبری از آن نداشتند.
وی با بیان اینکه امروز عملیات اچ 3 جزو برنامههای درسی دانشگاههای نظامی دنیا شده است مطرح کرد: عملیات اچ 3 جزو افتخارات ملت ایران است.
لازم به ذکر است در این مراسم از خانواده خلبان شهید خسرو جعفری و از پیشکسوتان این عرصه امیر عتیقه چی و سرهنگ مویینی تجلیل شد.